Hvordan Referere Flere Forfattere Apa // newyearsevela.com
Ymusic-app For Iphone | Dansko Paisley Suede Vanntette Joggesko | Justere Opptjente Inntekter | Iphone 7 Plus Sale Walmart | Merrell Svart Skinnslepp På Sko | Blue Velvet Desk Chair | 2 Man Scramble Golf | Å Gjøre I York | 800 Amp Sikring

Om henvisninger UiT.

Flere forfattere har likt etternavn. Hvis flere forfattere har likt etternavn, og det er fare for at bøkene deres kan forveksles: Før opp initialer, eller fullt fornavn om nødvendig, både i henvisningene og i litteraturlista. Eldre verk. Forfattere med samme etternavn Når du bruker to eller flere forfattere med samme etternavn i en tekst, skal du bruke initialene deres hver gang de siteres i teksten, selv om de ikke har publisert i samme år Concise Rules of APA Style, 2005, 134.

Denne eksempelsamlingen gir generelle anbefalinger om hvordan du refererer til en rekke forskjellige kilder og hvordan du setter dem opp i referanselisten basert på APA-stilen. APA-stilen er en referansestil som bruker forfatter og dato i parentesene i teksten. Kunnskapsløftet består av flere. Bok med flere forfattere og ingen redaktør,. Skal jeg referere til hele nettstedet eller til enkelte nettsider?. APA-stilen gir regler for hvordan man lager henvisninger i selve teksten og hvordan man utformer referanselista vanligvis plassert bakerst i publikasjonen. Når forfatter har flere publikasjoner samme år tilføyes a, b osv. Nord Bibliotek Skrive og referere APA 6th. Hvordan skrive litteraturliste APA 6th Alle kilder som er henvist til i teksten skal ha en innførsel i litteraturlista, og alle.

- APA-stilen er en av de mest brukte, og brukes blant annet innen psykologi,. Listen kommer med innholdsfortegnelse, og er søkbar om du trykker ctrlf. Her finner du hvordan referere til artikler i nettaviser, ulike nettsider med og uten forfatter, dataspill, musikk. Fire eller flere forfattere: Første forfatter et al., år, sidetall.

Dersom du bruker flere kilder i samme setning kan disse settes i samme parentes dersom du skiller dem med semikolon. Kildene skal stå i alfabetisk rekkefølge. Eksempel APA 6th: Repstad, 2007; Riis, 1996 Forfattere med samme etternavn Hvis man viser til flere verk hvor flere forfattere har samme etternavn, bør man bruke initialer for å. Ved flere medforfattere skal listen alfabetiseres eller sorteres ut fra førsteforfatteren. Har en forfatter skrevet flere verk, skal de ordnes kronologisk med eldste årstall først. Har en forfatter skrevet flere verk i samme år brukes a, b, c, etter årstallet for å skille arbeidene. Vejledning i APA referencesystem 4 Ved 6 eller flere forfattere: Hvis man refererer til et dokument, hvor der er 6 eller flere forfattere skrives førstnævnte forfatter efterfulgt af et al. i teksten første gang og de efterfølgende gange kilden anvendes. Eksempel: Ifølge Williams et al. 2009 opstår der. Om hvordan du lager og fletter inn kildehenvisninger i en fagtekst. Uansett om du siterer eller parafraserer, må du oppgi kildene dine. Ulike fag har ulike tradisjoner, og derfor fins det flere systemer eller stiler for kildehenvisning. I Harvard-stilen og APA-stilen legger du for eksempel inn referansene fortløpende i teksten.I Chicago-stilen bruker du derimot fotnoter som du legger inn.

Norsk APA manual - Unit.

Litteraturlisten: Hvordan skrive referanser i APA-stil? • Referanselisten skal skrives med forfatterne alfabetisk ordnet. • Ved flere medforfattere skal arbeidet alfabetiseres ut fra førsteforfatteren. • Har en forfatter skrevet flere arbeider, skal de ordnes etter publikasjonsår. Bok med én forfatter Bok med flere forfattere Bok med én forfatter: Detaljer Bok som er oversatt. eksempler på hvordan vi i teksten kan gi henvisning til ulike typer av kilder, og viser hvordan. Det kan f.eks. være riktig å referere til noe som er sagt i en samtale, per telefon, i en. Hvordan sitere flere forfattere samtidig?. Label: Feltet kan benyttes til å referere til eget arkivsystem, permer og lignende. Keywords: Nøkkelord, emneord. Emneordene er søkbare. som APA og Chicago kan ha egne regler. Her følger eksempler på en måte å løse dette.

Hvordan lista skal settes opp, kommer an på stilen du har valgt. Her skal vi vise to typer listeoppsett. De hører til de to stilene vi alt har presentert i noe forenklet form, Harvard og Chicago. Harvard-stil. Når du setter opp bøker på litteraturlista, begynner du med etternavnet på forfatteren. For å referere til noe som har blitt sagt i en forelesning ikke skrevet i handout eller powerpoint blir det som annen personlig kommunikasjon. Du kan henvise til personlig kommunikasjon i teksten. Du bør inkludere navn og tittel/rolle til samtalepartneren, dato for kommunikasjonen og i hvilken kontekst kommunikasjonen fant sted.

APA 6th - referansestil APA 6th er en mye anvendt stil for litteraturlister. Stilen er i utgangspunktet engelskspråklig, men her finner du veiledning på hvordan du siterer korrekt i norskspråklige oppgaver. Vær obs på at det finnes ulike tolkninger og tilpasninger av reglene på norsk.Være er. 2.4 Hvordan skal jeg referere? 2 2.5 Bruk av fotnoter 2. 4.10.1 Flere referanser av samme forfatter utgitt i samme år 19 4.10.2 Referanser som mangler dato og sidetall 19. stilen og APA-stilen. Mange tidsskrifter har også egne stiler, for eksempel Norsk Geografisk. Hvordan referere en sekundærreferanse?. Samle flere bibliotek til ett bibliotek. skal være etternavn i APA APA tar med initialer på forfattere som har samme etternavn. Hvis en har registrert samme. forfatter på ulik måte i biblioteket, tror EndNote dette gjelder flere personer. Flere enn tre forfattere. Hvordan referere i teksten Eksemplene er skrevet i blått Hvordan referere i litteraturlista Eksemplene er skrevet i blått Hovedregel Forfatters etternavn, utgivelsesår, s. Forfatters etternavn, fornavn år Tittel på boken i kursiv. Ble litt forvirret om hvordan det skal skrives, forskjell fra første gang i teksten? 5. Vet at man skal referere i teksten etter hver påstand. Men hvis jeg har flere påstander rett etter hverandre fra samme kilde, må jeg referere etter hver setning/påstand eller holder det med på dlutten av alle påstandene? Mange takk på forhånd!

Det finnes flere standardiserte oppsett for hvordan man setter opp litteraturlisten, avhengig av faget du studerer. Avklar med din veileder eller faglærer. Når du har valgt en standard, er det viktig at du følger denne konsekvent. Under finner du de tre vanligste dokumenttypene: bok med en eller flere forfattere, artikkel i tidsskrift og. Kildehenvisninger i projektrapporten herunder APA referencesystem. Hver gang I citerer eller skriver en passage med inspiration fra noget, I har læst et andet sted, skal I lave en kildehenvisning – uanset om det er fra en bog, en avis, et magasin, en hjemmeside og så videre.

Hvordan referere? I Kildekompasset ser du eksempler på hvordan ulike informasjonskilder skal føres opp i litteraturlista, og hvordan kildehenvisningene skal skrives. Biblioteket anbefaler referansestilen APA 6th, som brukes på Kildekompasset.Dette er en referansestil som er mye brukt. Les om hvordan du bør sitere referanser, og finn ut hvordan du legger dem inn i EndNote. Disse reglene for sitering tar utgangspunkt i APA-stilen. Dette er en forfatter-årstall-stil,. 6 eller flere forfattere:.was the most significant Våtsveen et al., 2011. Du kan bruke kilder på to måter: • Direkte, ved å bruke ordrette sitater. • Indirekte, ved å gjengi med egne ord noe du har lest i en fagtekst. I begge tilfellene er du nødt til å oppgi hvor du har opplysningene fra. Hvis du ikke oppgir kildene du har brukt, vil dette bli oppfattet som plagiat, og du risikerer å få oppgaven underkjent på grunn av fusk. 20.04.2014 · Selv har jeg skrevet en master i APA, og hadde flere bøker med flere forfattere, bøker med redaktører og artikkler med mange forfattere. Jeg henviste til alle i teksten, ved flere henvisninger i tekst med samme referanse ble det kun benyttet første navn i referanseet.al. I referanselista ble selvsagt alle listet opp. Les denne saken på UiOs nettsider. For å skrive en god akademisk oppgave eller vitenskapelig tekst, er det viktig å bruke kilder på riktig måte. Å referere er å gi nøyaktige opplysninger om informasjonskildene du har brukt, både i den løpende teksten du skriver og i en tilhørende referanseliste.

Ms Office 2010 Windows 10
Svart Linnedressbukser Herre
Frank Serpico 2017
Takk For Tilgivelsen
Se Filmer Online Gratis Streaming Bollywood
Winscp Alternativ Mac
Mamiya Rz67 Digital Back
Sql Data Modeler Last Ned
Dårlig Smak I Munnen
Steder Å Bo I Smoky Mountain Nasjonalpark
Når Vil Problemet Være Over Meg
Boy Cut Jeans For Kvinner
Verdens Sterkeste Chilisaus
Browns Begynner Å Løpe Tilbake
Ledet Solar String Lights Amazon
Alter Column Oracle Sql
Ønsker App Haul
Forhindre Mugg På Baderomstak
Ferietid Sollys
Ap Central Seminar
Edmond De Rothschild Wine
Adidas Forum Low
The Croods 1 Full Film
Problemløsning Kart Definisjon Av Grafisk Organisator
Santeria Akustisk Omslag
Slam Dunk Contest 2018 Deltakere
Brukt Ekstruderings Sveiser Til Salgs
Jobb For Miljøhelse Nyheter
John Brown-filmen Matthew Mcconaughey
Fendi 2018 Sko
Nike Air Force 1 07 Mid Leather Premium
Nike Air Presto The Ten Off White
Javascript Kjør HTML-kode
Gucci Jeans With Tiger
Koreanske Blomster Sitater
Jul I Juli 2018 Salg
10 Gallon Kanne Med Vann
Iphone 8 6 Tommer
Takkemerk Etter Tredje Intervju
Gratis Nedlastingsmal Ppt 3d
/
sitemap 0
sitemap 1
sitemap 2
sitemap 3
sitemap 4
sitemap 5
sitemap 6
sitemap 7
sitemap 8
sitemap 9
sitemap 10
sitemap 11
sitemap 12
sitemap 13
sitemap 14
sitemap 15
sitemap 16
sitemap 17
sitemap 18
sitemap 19
sitemap 20